Martin Petersen – korets dirigent 2018-2019

Martin Petersen (f. 1978) blev uddannet i 2004 som organist og kantor fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, med henholdsvis Hans Fagius og Kurt Levorsen som lærere i kunstspil og kirkespil, hvorunder indgik improvisation. Martin blev uddannet kantor i 2003 med Per Enevold som lærer. Videre studier i Paris 2007-2008 på Conservatoire de Saint Maur-des-Fossès i kunstpil hos Eric Lebrùn, og generalbas og cembalo hos Richard Siegel der afsluttedes med guldmedalje. Samtidigt studier i improvisation hos Sophie Vèronique Cauchefer-Choplin i Saint Sulpice. Martin var samtidigt organist ved den danske kirke i Paris.

Han har arbejdet med kor siden han var 17 år, og begyndte sine studier i korledelse hos Torsten Mariegaard Han har bl.a. dirigeret Ringsted kammerkor, Lyngby kammerkor og Københavns Politis mandskor med flere. Ved siden af sit virke som kordirigent, har Martin også dirigeret flere amatørorkestre, og været klaversolist i flere af Mozarts klaverkoncerter. Han er ydermere aktiv som orgelsolist og akkompagnatør, på orgel, cembalo og klaver, og er fast generalbasspiller i COC.

Martin er 1. organist ved Sankt Jakobs kirke på Østerbro i København, hvor han har været ansat siden 2010.

Torsten Mariegaard – korets dirigent fra 1992-2018

Torsten Mariegaard (f. 1964) er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte sine guitarstudier hos docent Ingolf Olsen på bachelorniveau for at kunne koncentrere sig om kor- og orkesterledelse. Torsten Mariegaard afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan-Oluf Stenlund og Jorma Panula.

Torsten Mariegaard har stiftet og dirigeret flere kor og opført et stort og alsidigt kor-repertoire. Af store værker for kor, solister og orkester kan nævnes Bachs Johannespassion, Händels Messias, Haydns Skabelsen, Mozarts Requiem, Mendelssohns Elias, Brahms’ Ein Deutsches Requeim, Verdis Requiem samt orgelversioner af Faurés Requiem og Duruflés Requiem. Torsten Mariegaards hovedvægt har dog ligget på de centrale komponisters a cappella-værker.

Han er aktiv både som dirigent, som instruktør ved store korstævner og som underviser i kor- og orkesterledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival.

Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.